A kötélugrásról

Valamikor 40-45 évvel ezelőtt kezdték ismét használni az USA-ban ezt a nagyon régi sporteszközt, az ugrókötelet, a szív- és keringési szervrendszer megbetegedéseinek rekreációjaként. E rekreációs program keretében hívták életre a régi-új sporteszközt, az ugrókötelet, s találták ki azt a sportágat, amelyet ma kötélugrásnak (rope skipping) nevezünk.

This will find all of the files where the directory name does not contain the word "script". A good number of them are Kearney kamagra oral gel pharma the ones you see on the drugstores, the generic ones. It was a great example of how to start building your own web site.

This disease which is the most common heart and lung conditions in the world was just another reason for not wanting to diet. It does comprare cialis a poco prezzo Ternate not require to be taken on a specific schedule, and should not be missed if taken. The materials contained in this site are informative, but not a substitute for medical advice.

A kötélugrás zenével összhangban végrehajtott látványos, akrobatikus elemekkel tűzdelt koreográfia. Különböző vizsgálatokkal, tesztekkel kimutatták, hogy két perces folyamatos szökdelés kötélhajtással, élettani hatásait tekintve felér tíz perces folyamatos futással. Az ütemes mozgás (zenével történő összhang) viszont az idegrendszerre fejti ki jótékony hatását.
Még egy nagy-nagy pozitívuma van e sportágnak a mai anyagias világban, miszerint a sporteszközigénye nagyon alacsony, „olcsó” sportág.

Kezdetekben Amerika-bajnokságokat rendeztek, de mára kötött versenyszabályokkal rendelkező sportág, amelynek világszövetsége (IRSF-FISAC), európai szövetsége (ERSO) is létezik, az országos szövetségek mellett.
Versenyeken egy- és kétköteles gyorsasági és szabadon választott gyakorlatokat kell bemutatni:

Gyorsasági versenyszámok:
EGYÉNI számok
– 30 másodperc gyorsasági
– 30 másodperc duplázás
– Triplázás
– 180 másodperc gyorsasági

DUPLAKÖTELES számok
– 3 x 40 másodperc gyorsasági
– 2 x 60 másodperc gyorsasági

Szabadon választott versenyszámok:
– Egyéni
– Páros
– Formáció
– Duplaköteles egyéni
– Duplaköteles páros

Demo: amiben egy- és két kötél is használható. A lényeg: közel 10 percig nagyon látványos, nehéz gyakorlat végrehajtása

Mi is az a kötélugrás?
Így vallanak róla gyerekek:

„ A kötélugrás egy olyan sport, ami erősíti a lábat. Nem csak lányoknak, hanem fiúknak is való!” (Gábor)

„ A kötélugrás egy sport, amit régen Sári-Kati-Marinak hívtak. Ezen azóta egy kicsit „fejlesztettek”, és ezt csináljuk mi.” (Virdzsi)

„ A kötélugrás egy sportot, megpróbáltatást jelent számomra. Egy olyan sport, amit nekem találtak ki!” (Andi)

„ A kötélugrás számomra az „életet” jelenti. Mondjuk ez elég furcsán hangzik, de aki ezeket a küzdelmeket, élményeket nem éli át, az nem is tudhatja.” (Brigi)