Európai Mesterek Tornája, 2012. november 3. Guimaraes

Nagy gondban voltunk, amikor megkezdtük a felkészülést az Egyéni Európa Bajnokságra, amit idén Guimares városában, Portugáliában rendeztek. már akkor tudtuk, hogy nincs lehetőségünk mindenkit elvinni magunkkal, aki a válogató versenyeken jogot szerzett magának, pusztán anyagi okok miatt. A 12-14 éves kategóriában Kovács Rékát, Krattinger Dórát és Károlyi Dórát fájó szívvel hagytuk itthon, hiszen megdolgoztak azért, hogy ott lehessenek, de a pénz hiánya sajnos nem tette ezt lehetővé. A felnőtt csapat, 5 lány és 1 fiú, utazott, hogy tovább öregbítse a Maklári Lenksysteme Sport Klub, Maklár, Heves megye és hazánk hírnevét.

Fantasztikusan vendégszerető Portugál iskolákban léptünk fel a versenyt megelőző nap, ami egy nagy élmény volt számunkra. Óriási lelkesedéssel fogtak bennünket mindenhol és, hogy kifejezzék hálájukat eljöttek a Magyaroknak szurkolni a versenyre. Így a verseny napján a hazaiak után a miénk volt a legnagyobb szurkoló tábor.
Remek verseny volt, ahol fantasztikus eredményeknek örülhettünk. 13 ország több mint 100 legjobbja jött el, hogy összemérje a tudását.
Hanuszik Éva összetettben a kilencedik helyen végzett. A legerősebb versenyszáma a 30 másodperc gyorsasági sajnos nem úgy sikerült, ahogyan szerette volna, de az összetett eredménnyel elégedettek vagyunk.
Kis Zsófia élete legjobb szabadon választott gyakorlatát mutatta be, ami egészen a hatodik helyig repítette.
Bauer Ákos nagyon erős szavadon választott gyakorlattal ebben a versenyszámban ugyan negyedik helyezést ért el, és a triplázásnál még tovább lépett, hiszen ott egy nagyon szép ezüstéremnek örülhetett.

Csanálosi Zsófia szabadon választott gyakorlata Magyarországon már többször a legerősebbnek bizonyult és szinte hibátlanul mutatta be a bíróknak, ezért cserébe egy szépen csillogó bronzérmet akasztottak a nyakába.

Tatár Laura összetettben a negyedik helyen végzett, de ami ennél is szebb és biztosan számára is emlékezetesebb volt, hogy a 30 másodperces gyorsasági versenyszámnál az első helyre őt szólították.


Bánhegyi Hanna, miután a Világbajnokságon is bizonyított Európának is szerette volna megmutatni tudását, és sikerült is. Két aranyérem került a nyakába, az egyik a 3 perces gyorsasági versenyszámnál, a második pedig a tripla versenyszámnál. De ami ennél is nagyobb meglepetés és öröm volt mindannyiunk számára, hogy az összetett verseny második helyezettje is ő lett.

Ezúton gratulálunk mindenkinek és köszönjük, hogy átélhettük ezeket a fantasztikus élményeket.
Hálás szívvel köszönjük mindenkinek,támogatóinknak, Maklár és Nagytálya ill. a környékünk lakóinak, akik segítettek nekünk kijutásban! Nagyon-nagyon sokat jelentett a támogatás, a szurkolás!

A részletes eredménylista megtekintéséhez:Katt ide