Savaria Bank Kupa és Nagymester Torna

Május 22-én, Szombathelyen rendezték meg a Nagymester Tornát, valamint a Savaria Bank Kupa csapatversenyt, melyek az ugrókötél-sport egyik legrangosabb megmérettetései.
Ezen a napon két különböző verseny zajlott.
Az egyik a csapatok összetett, a másik a 15 év feletti Nagymester-jelöltek összetett versenye volt. Az ország szinte minden tájáról képviseltették magukat versenyzők, gyermektől egészen a felnőtt korcsoportig. A Maklári Sport Klubot 10 versenyző képviselte. Csapatunk néhány kulcsembere nem tudott részt venni a versenyen, mert ebben az időpontban egy 6 hetes Törökországi bemutató turnén népszerűsítették sportágunkat. A Törökországban tartózkodókkal edzőnk, Kovács Judit is távol volt, így helyette korábbi edzőnk, Kovácsné Farkas Zsuzsa segített a felkészülésben.
Május 22-én délelőtt a gyorsasági versenyszámok zajlottak (párhuzamosan a két verseny), délután pedig a szabadon választott gyakorlatok kerültek bemutatásra. Az erős mezőnyben, a rutinosnak mondható csapatunk, kiegyensúlyozott, jó versenyzéssel ismét szép eredményekkel térhetett haza:

Nagymester Torna: Tatár Laura 4. hely
Kis Brigitta 7. hely

Savaria Bank Kupa csapatverseny:

Gyermek korcsoport: III. hely
Kovács Réka – Krattinger Eszter – Kurtán Adél – Vona Boglárka

Serdülő korcsoport: I. hely
Hanuszik Éva – Kis Zsófia – Bánhegyi Hanna – Herczeg Sára

Csapataink közül a serdülők 1. helyezése lehetővé teszi, hogy 2010. 07. 27 – 08. 04-ig, az angliai Loughbrough-ban megrendezésre kerülő világversenyen képviseljük hazánkat. A korábbi válogató versenyek eredménye alapján, egyéniben Csanálosi Zsófia (felnőtt), Bánhegyi Hanna, Kis Zsófia, Hanuszik Éva vívta ki a jogot, a versenyen való részvételre.
(Bánhegyi Hanna)