Ugrókötél bemutatók Kínában

2008 nyarán a Panda Nemzetközi Gyermekalapítvány meghirdetett egy pályázatot, amelyen pár fiatal Kínába utazhatott egy 10 napos fellépéssorozatra és kirándulásra!
Bármilyen művészeti ágban lehetett jelentkezni, ami nyelvtudás nélkül előadható és élvezhető a nézők számára. Kovácsné Farkas Zsuzsa tanárnő segítségével sikeresen pályáztunk, és négyen (Herczeg Csilla, Herczeg Sára, Kis Zsófia és én Hanuszik Éva) elutazhattunk Kínába 2010. július 8-17 közötti időszakban!
A csoport három felnőtt kísérőből és 14, az ország különböző pontjairól érkezett gyermekekből állt. A gyerekek közt voltak fuvolások, balett- és társas táncosok és mi, kötelesek.
A Ferihegyi reptérről, Helsinki átszállással összesen 13 órás repülés után érkeztünk Pekingbe, ottani idő szerint reggel hétkor. A következő néhány nap szinte elrepült, mert felejthetetlen volt. Sok szép helyen jártunk. Pl.: Peking, Guilin.
Talán az egyik legnagyobb élményünk a Kínai Nagyfal és persze a Tiltott Város megtekintése volt. Ami egy életre felejthetetlen volt.
Hatalmas volt a tömeg, rengeteg ember mindenütt. Számunkra az ételeik nagyon különlegesek. Természetesen végig pálcikával kellett ennünk (ami kisebb-nagyobb nehézségeket okozott mindannyiunk számára).
A fellépések nagyon sikeresek voltak! Nagyon jól éreztük magunkat.
Az utazást támogatóknak és szüleinknek köszönjük!

Hanuszik Vica
—————————-