Véget ért az egyéni EB Belgiumban

Csanálosi Zsófinak ideje sem volt, hogy elfeledje a július végén az angliai Laughrborough-ban megrendezett világbajnokságot / tripla VII., szabvál. 20., összetett 30.hely/ s már egy újabb kontinensviadalra készülhetett.
A VB-t edzőtábor követte Tatán, ahová nem éppen “lazítani”mentek a lányok.
Zsófi szeptembertől Budapesten tanul, ezért veszélybe került a felkészülése a belgiumi egyéni Európa Bajnokságra, amit 2010. okt. 29- nov.1. között rendeztek meg, Antwerpenben. Végül is Kovács Jenőné, budapesti tanárnőnek, a győri gyerekek volt edzőnőjének köszönhetően lehetőség nyílt heti két pesti edzésre, amit két maklári egészített ki. Így a felkészülés mondhatni zavartalan volt.Zsófiban is égett a bizonyítási vágy, mivel a VB-n többet várt magától. Eljött a nap, amikor is az 5 fős válogatott tagjaként edzőjével, Kovács Judittal, elutaztak Belgiumba. Az első nap a megérkezésé, s Jucának az eligazításé volt, mivel Ő pontozóbírói feladatokat is ellátott. Másnap délelőtt edzéssel kezdődött a nap a 4000 főt befogadni képes LOTTÓ Arénában, majd 13 órakor kezdetét vette a viadal.
A 30 mp-s gyorsasági: 82, és a 3 perces gyorsasági: 415, majd a szabadon választott gyakorlat is hibátlan lett. Igaz, ebből a gyakorlatból a biztonság kedvéért Zsófi kihagyott 2db 5-ös elemet, amik az edzéseken mindig sikerültek. Este került sor a triplázásra, ahol sajnos “csak” 144-t csinált, amivel is II. helyezést ért el, a szintén magyar Farkas Cs. Petra mögött./184/
A verseny végül is sikeresen alakult, hisz egy ezüstérem triplázásban és egy összetett VIII. hely az eredmény / 45 indulóból/. A Magyar Bajnokság erősségét mutatja, hogy a 8 helyezett közül 4 lány magyar!
Eredmények: Nők: Farkas Cs. Petra I., Vajda Vivien III., Bartók Alíz VII., és Csanálosi Zsófia VIII., Nardai Sarolta X.
Férfiak:Hárs Gergő VI,. Szakál Péter IX., Bauer Ákos X.

Összegezve a fent leírtakat elmondhatni, hogy Zsófi számára eredményes volt az Európai Mesterek Tornája, hiszen hiba nélkül csinálta meg a versenyszámokat, teljesítve ezzel a maga elé kitűzött célt!

Zsófin kívül KOVÁCS JUDIT számára is emlékezetes marad Antwerpen, mert itt tudta meg, hogy sikeresen pályázott, s beválasztották az ERSO vezetőségi tagjai közé. Hurrááááááááááááá!!! Gratulálunk Juca, s őszintén kívánjuk, hogy eredményesen és sokáig ténykedj új pozíciódban!

És végül szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik nélkül nem sikerülhetett volna így ez a verseny. Jucának és Zsuzsa néninek a szakmai felkészítésért, Gabi néninek a pesti edzés lehetőségért, Maklár és Füzesabony Város Önkormányzatának a felkészüléshez nyújtott anyagi támogatásáért.

Csak remélni tudjuk, hogy Önök is elégedettek az eredménnyel! KÖSZÖNJÜK!

Ui.: Zsófi, Neked külön köszönjük, hogy szülőként is nagyon-nagyon büszkék lehetünk RÁD! / Zsófi anyukája /
,