Hollandia, Európa-bajnokság, hazaértünk

Július 27. – augusztus 1. Veldhovenben (Hollandia) versenyezett a Csanálosi Zsófia, Kiss Viktória, Lőrincz Eszter és Vámosi Noémi összeállítású csapatunk.Időrendben az események.

Szombaton, (júl. 28.) volt az EURÓPA-BAJNOKSÁG, amire mi csak duplaköteles összetettben kvalifikálhattuk sportolóinkat. Lányaink sajnos remegő lábakkal álltak ki ezen a napon, sokat hibáztak, igy született meg az eredmény: IX. hely. A szombathelyi ifjúsági junior, felnőtt női, mórahalmi junior, és felnőtt mix csapatok képviselték a magyar kötélugrást ezen az EB-n összetettben nagyon szép eredményekkel.

Vasárnap: ezen a napon volt a Demo Cup, ill a Battles. A Demoban az első helyen hármas holt veseny alakult ki. Mi (maklári és nagykanizsai sportolók egy csapatban) és két belga csapat állt a dobogó felső fokán, hiszen legnagyobb örömünkre elsők lettünk; másodikok is magyarok lettek a szombathelyiek, harmadik helyen is kettős holt verseny alakult ki, a dánok es a belgák harmadik csapata. De ezenkívül is volt néhány nagyon jó gyakorlat, pl: a japánoké.
A Battles, “érezzük jól magunkat” verseny, és nézzük meg, a közönség szerint ki a legjobb. Disco fények, és zene, a közönség tapsolással dijazza a jobbat, az marad a versenyben, aki nagyobb tapsot kap, a másik kiesik! Nagyon jó hangulatú este volt!

Hétfő: DOT, vagyis magyarul: HOLLAND NYÍLT BAJNOKSÁG. Ezen a versenyen elindulhatott az EB első 3 helyezettje és mindenki más (pl. japánok), s akik nem indulhattak az eb-n, lehet ez persze európai is. Ez a verseny mindig a rendező ország szabályai szerint bonyolódik. Ennek megfelelően külön vesenyt hirdettek:
1. egyköteles összetett gyorsaságiban, ebben harmadikok lettünk (első Magyrország ,Szombathely; második Anglia)
2. duplaköteles összetett gyorsaságiban másodikok lettünk (első Magyarország, Szombathely);
3. egyköteles szabadon választott összetettben 1. hely;
4.duplaköteles szabadon választott összetettben 1. helyezést értünk el.

Kedd: a Knock Out – ez megint egy “érezd jól magad egy nemzetközi kavalkádban”, versenyen. Csapatokat állitottunk össze először 8 fős, azután 4 fős, azután páros, végül egyéni feladatok voltak…. viccesek…..nehezek. A nyolc fős, a négy fős csapatoknak a párosoknak és az egyéni versenyzőknek külön eredményhirdetés volt! Nyolcasban II., párosban Viki és Noémi 1. helyezést ért el. A végső pontversenyben Viki II.; Noémi I. lett.
Nagyon jól versenyeztek a lányaink, hiszen négy nap alatt öt féle versenyen, sok-sok versenyszámban bizonyítottak.
Köszönjük mindenkinek a szurkolást!